goedkoopste autoverzekering

Autoverzekering berekenen of simuleren

Dankzij het internet is autoverzekeringen vergelijken een koud kunstje. U vindt hieronder links naar verschillende maatschappijen waar u online de autoverzekering kunt berekenen. Bereken en bespaar fors!

Autoverzekering simulatie: maak bij elke aanbieder een berekening!

Aanbieder Kenmerken Berekenen
Autoverzekering Touring
 • Minder dan 10 000 km: 30% goedkoper
 • Minder dan 15 000 km: 15% goedkoper
 • Online nog 20% extra korting (levenslang)
 • Elders betere offerte? Touring betaalt het verschil dubbel terug!
Bereken uw premie
DVV
 • BA auto en Omniumverzekering
 • Uitstekende voorwaarden voor goede chauffeurs: bonus-malus 0 na 5 jaar schadevrij rijden
 • Extra korting voor jongeren na cursus defensief rijden
Bereken uw premie
Autoverzekering Corona Direct
 • Kilometerverzekering
 • Minder dan 15 000 km: tot 50% korting
Bereken uw premie
Autoverzekering Me First
 • Vergelijkingswebsite
 • Direct enkele verzekeraars vergelijken
Vergelijk premies

Uw oude auto verkopen?

Gaat u bijna een nieuwe auto kopen? Hoeveel geld zou u nog krijgen voor uw huidige wagen? Klik hier voor een gratis online schatting op onze website.

Hoe autoverzekeringen vergelijken?

Vele aanbieders van autoverzekeringen hebben een eigen website. Op hun website stellen ze vaak een simulatie voor. Door persoonlijke gegevens in te vullen en bijkomende wensen omtrent uw gewenste autoverzekering maakt hun website de simulatie. Zij laten op die manier weten wat de prijs is voor uw autoverzekering. Hierboven vindt u een aantal links van verzekeraars waar u online een berekening kan maken. Tegenwoordig is het dus niet meer noodzakelijk om kantoor per kantoor te bezoeken. Alle berekeningen kunt u online uitvoeren!

Het spreekt voor zich dat het een verstandig idee is om de simulator van verschillende verzekeraars te gebruiken. Door de simulaties van deze aanbieders met elkaar te vergelijken komt u te weten welke autoverzekering de goedkoopste is. Op die manier bespaart u veel geld!

Het is uiteraard van groot belang dat uw auto ook goed verzekerd is en dat u achteraf niet voor vreemde verrassingen komt te staan. Het uitvoeren van een simulatie is daarom niet alleen aan te raden om de goedkoopste aanbieder van een autoverzekering te vinden, maar ook om te kijken of u wel goed verzekerd bent zoals bij stormschade of zelfs diefstal. Lees daarom de kleine lettertjes van de contracten na.

Wij raden u zeker aan om eens naar de website van Mefirst te gaan en zelf de vergelijking te doen. Deze vergelijking duurt amper 2 minuten om te maken en op die manier kan u heel wat geld per jaar besparen. U maakt deze berekening best jaarlijks opnieuw om steeds het goedkoopste tarief te betalen. Nieuwe klanten krijgen namelijk steeds lagere tarieven.

Welke gegevens heb ik nodig voor een simulatie?

De verzekeraar vraagt onder andere naar uw geboortedatum, maand en jaar waarin uw rijbewijs werd uitgereikt, het merk, type en bouwjaar van de auto, datum inverkeerstelling van de auto, de catalogusprijs, de gebruikte brandstof,...

Verder wordt ook gevraagd naar een eventuele huidige verzekering, de bonus-malusgraad op die verzekering en het aantal ongevallen die u de voorbije 5 jaren veroorzaakt hebt. Ook het geschat aantal kilometers dat u per jaar gaat rijden kan gevraagd worden om te kijken of een kilometerverzekering mogelijk is.

Is een berekening bindend?

Door een simulatie te maken zal de verzekeraar u een gedetailleerde offerte bezorgen. Deze dienst is gratis; u moet deze offerte uiteraard niet aanvaarden als u dit niet wenst. U maakt best bij verschillende maatschappijen een simulatie, zo kan u de verzekeringen goed vergelijken en de beste verzekering kiezen voor uw situatie.

De offerte is bindend voor de verzekeraar voor een bepaalde periode. Ze blijft bijvoorbeeld 30 dagen geldig. Als u in die periode niet akkoord bent gegaan, dan vervalt de offerte. Een berekening maken is dus steeds vrijblijvend.

Hoeveel kan ik besparen?

Heeft u nu al een autoverzekering, dan is het zeker verstandig om de bovenstaande simulatie uit te voeren. Verzekeraars geven namelijk veel korting aan nieuwe klanten. Vergelijk dus verschillende offertes om de goedkoopste autoverzekering te vinden.

Het bedrag dat u jaarlijks kan besparen is voor iedereen verschillend, maar kan toch al snel oplopen. Soms bespaart u zelfs 300 euro of meer!

Bij het berekenen van een autoverzekering wordt u bovendien door niemand verplicht om vervolgens deze autoverzekering aan te schaffen.

Wanneer een berekening maken?

Bij een verzekeraar als Touring krijgt u online steeds 20% korting, dus een simulatie uitvoeren kan altijd interessant zijn. Maar enkele keren per jaar zijn er wel extra promoties, zoals rond het autosalon. Sommige verzekeraars geven dan 100 euro extra korting of geven dan 1 maand gratis autoverzekering.

Waarom vergelijken?

Dit is een vraag die heel makkelijk te beantwoorden is. Om zoveel mogelijk geld te besparen kunnen wij u aanraden om een vergelijking te maken van verschillende autoverzekeringen. Door te gaan vergelijken weet u snel welke aanbieder van autoverzekeringen u het voordeligste kan verder helpen. Het duurt amper 2 minuten om een autoverzekering te vergelijken met andere autoverzekeringen en het kan u letterlijk heel veel geld besparen door de vergelijking uit te voeren. Dit kan u doen op MeFirst.

Wil u dus graag eens weten hoeveel geld u jaarlijks kan besparen door te kiezen voor een goedkopere autoverzekering? Ga dan naar deze site.