Autoverzekering berekenen of simuleren

Dankzij het internet is autoverzekeringen vergelijken een koud kunstje. Je vindt hier onder links naar verschillende maatschappijen waar je online de autoverzekering kunt berekenen. Bereken en bespaar fors!

Autoverzekering simulatie: maak bij elke aanbieder een berekening!

DVV
 • BA auto en Omniumverzekering
 • Uitstekende voorwaarden voor goede chauffeurs: bonus-malus 0 na 5 jaar schadevrij rijden
 • Extra korting voor jongeren na cursus defensief rijden
 • Schadegeval? Je kan terecht bij een DVV consulent in je buurt, meer dan 300 kantoren in Vlaanderen!
 • Promotie tot 30/04/2018: 2 maanden gratis autoverzekering
Autoverzekering Touring
 • Minder dan 15 000 km: levenslang een tot 20% goedkopere premie!
 • Steeds offerte op maat, rekening houdend met kilometeraantal en vervoersmiddel woon-werk verkeer (bv. trein, fiets)
 • Promotie tot 31/05/2018: 3 maanden gratis autoverzekering
Autoverzekering Corona Direct
 • Kilometerverzekering
 • Minder dan 25 000 km: tot 50% korting
GAP autoverzekering Qover
 • GAP autoverzekering: uitbreiding op je full omnium
 • Dekt verschil tussen factuurprijs en uitkering omniumverzekering in geval van diefstal of totaal verlies (je krijgt slechts marktwaarde uitgekeerd)
Autoverzekering Me First
 • Vergelijkingswebsite
 • Direct enkele verzekeraars vergelijken
Autoverzekering Jong Verzekerd
 • Unieke autoverzekering voor jonge bestuurders die nog bij hun ouders wonen
 • Start aan bonus malus 0
 • Bespaar tot 60%
 • Je geniet pas van deze unieke voordelen als de ouders bereid zijn mee de overstap te maken. De uitkomst is bijna altijd dat je (veel) minder premie gaat betalen.

Je oude auto verkopen?

Ga je bijna een nieuwe auto kopen? Hoeveel geld zou je nog krijgen voor je huidige wagen? Klik hier voor een gratis online schatting op onze website.

Hoe autoverzekeringen vergelijken?

Vele aanbieders van autoverzekeringen hebben een eigen website. Op hun website stellen ze vaak een simulatie voor. Door persoonlijke gegevens in te vullen en bijkomende wensen omtrent je gewenste autoverzekering maakt hun website de simulatie. Zij laten op die manier weten wat de prijs is voor je autoverzekering. Hierboven vind je een aantal links van verzekeraars waar je online een berekening kan maken. Tegenwoordig is het dus niet meer noodzakelijk om kantoor per kantoor te bezoeken. Alle berekeningen kan je online uitvoeren!

Het spreekt voor zich dat het een verstandig idee is om de simulator van verschillende verzekeraars te gebruiken. Door de simulaties van deze aanbieders met elkaar te vergelijken kom je te weten welke autoverzekering de goedkoopste is. Op die manier bespaar je veel geld!

Het is uiteraard van groot belang dat je auto ook goed verzekerd is en dat je achteraf niet voor vreemde verrassingen komt te staan. Het uitvoeren van een simulatie is daarom niet alleen aan te raden om de goedkoopste aanbieder van een autoverzekering te vinden, maar ook om te kijken of je wel goed verzekerd bent zoals bij stormschade of zelfs diefstal. Lees daarom de kleine lettertjes van de contracten na.

Wij raden je zeker aan om eens naar de website van Mefirst te gaan en zelf de vergelijking te doen. Deze vergelijking duurt amper 2 minuten om te maken en op die manier kan je heel wat geld per jaar besparen. Je maakt deze berekening best jaarlijks opnieuw om steeds het goedkoopste tarief te betalen. Nieuwe klanten krijgen namelijk steeds lagere tarieven.

Welke gegevens heb ik nodig voor een simulatie?

De verzekeraar vraagt onder andere naar je geboortedatum, maand en jaar waarin je rijbewijs werd uitgereikt, het merk, type en bouwjaar van de auto, datum inverkeerstelling van de auto, de catalogusprijs, de gebruikte brandstof,...

Verder wordt ook gevraagd naar een eventuele huidige verzekering, de bonus-malusgraad op die verzekering en het aantal ongevallen die je de voorbije 5 jaren veroorzaakt hebt. Ook het geschat aantal kilometers dat je per jaar gaat rijden kan gevraagd worden om te kijken of een kilometerverzekering mogelijk is.

Is een berekening bindend?

Door een simulatie te maken zal de verzekeraar je een gedetailleerde offerte bezorgen. Deze dienst is gratis; je moet deze offerte uiteraard niet aanvaarden als je dit niet wenst. Je maakt best bij verschillende maatschappijen een simulatie, zo kan je de verzekeringen goed vergelijken en de beste verzekering kiezen voor jouw situatie.

De offerte is bindend voor de verzekeraar voor een bepaalde periode. Ze blijft bijvoorbeeld 30 dagen geldig. Als je in die periode niet akkoord bent gegaan, dan vervalt de offerte. Een berekening maken is dus steeds vrijblijvend.

Hoeveel kan ik besparen?

Heb je nu al een autoverzekering, dan is het zeker verstandig om de bovenstaande simulatie uit te voeren. Verzekeraars geven namelijk veel korting aan nieuwe klanten. Vergelijk dus verschillende offertes om de goedkoopste autoverzekering te vinden.

Het bedrag dat je jaarlijks kan besparen is voor iedereen verschillend, maar kan toch al snel oplopen. Soms bespaar je zelfs 300 euro of meer!

Bij het berekenen van een autoverzekering ben je bovendien niet verplicht om vervolgens deze autoverzekering aan te schaffen.

Wanneer een berekening maken?

Bij een verzekeraar als Touring krijg je online steeds 20% korting, dus een simulatie uitvoeren kan altijd interessant zijn. Maar enkele keren per jaar zijn er wel extra promoties, zoals rond het autosalon. Sommige verzekeraars geven dan 100 euro extra korting of geven dan 1 maand gratis autoverzekering.

Waarom vergelijken?

Dit is een vraag die heel makkelijk te beantwoorden is. Om zoveel mogelijk geld te besparen kunnen wij je aanraden om een vergelijking te maken van verschillende autoverzekeringen. Door te gaan vergelijken weet je snel welke aanbieder van autoverzekeringen je het voordeligste kan verder helpen. Het duurt amper 2 minuten om een autoverzekering te vergelijken met andere autoverzekeringen en het kan je letterlijk heel veel geld besparen door de vergelijking uit te voeren. Dit kan je doen op MeFirst.

Wil je dus graag eens weten hoeveel geld je jaarlijks kan besparen door te kiezen voor een goedkopere autoverzekering? Ga dan naar deze site.