Meest recente blog items over autoverzekeringen

Universele app Crashform voor aangifte ongeval

19 januari 2017

Assuralia lanceert later dit jaar een universe app waarmee je de aangifte van een ongeval kan doen. De app is heel wat handiger dan de traditionele papieren aanrijdingsformulieren die je tot nog toe moet invullen.
Lees meer >>


Premieverhogingen in 2017?

16 januari 2017

Heel wat verzekeringsmaatschappijen plannen in 2017 opnieuw een stijging van de tarieven voor hun schadeverzekeringen. De kans is dus groot dat ook uw autoverzekering een beetje duurder zal worden.
Lees meer >>


Meerderheid Belgen heeft geen bezwaren tegen verzekering die rijgedrag meet

24 november 2016

Uit een internationaal onderzoek van Deloitte blijkt dat Belgen weinig bezwaren hebben om hun rijgedrag te delen met hun verzekeraar. Ze verwachten wel iets in de plaats zoals gratis pechverhelping of gratis tankbeurten.
Lees meer >>


Zwarte doos in auto's vanaf 2020

03 juli 2016

Er wordt verwacht dat nieuwe auto's vanaf 2020 verplicht moeten uitgerust zijn met een 'black box' die het rijgedrag zal registreren.
Lees meer >>


Wat doe ik met mijn autoverzekering bij het verkopen van de auto?

25 mei 2016

Bij de verkoop van uw auto komen veel dingen kijken. In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk dat u een zo goed mogelijke prijs krijgt voor uw tweedehands auto, maar als u eenmaal tot overeenstemming bent gekomen, dan zult u een aantal administratieve handelingen moeten verrichten.
Lees meer >>


Grootste korting bij rijstijlverzekering is moeilijk te behalen

28 april 2016

De nieuwswebsite NewsMonkey probeerde de AXA Drive Key uit om te kijken hoeveel korting je kan krijgen op een autoverzekering. De maximumkorting van 50% blijkt moeilijk haalbaar te zijn.
Lees meer >>


Wanneer kiezen voor omnium of kleine omnium?

07 april 2016

Heel wat chauffeurs betalen een te hoge verzekeringspremie omdat hun voertuig oververzekerd is. Bij een oud voertuig is een omnium doorgaans niet meer interessant.
Lees meer >>


Werkstraffen en boetes voor oplichten verzekeringsmaatschappij

07 april 2016

Een man uit Genk en een andere medeplichtige zijn veroordeeld voor het trachten op te lichten van de verzekeringsmaatschappij door het in scène zetten van een ongeval. Beide mannen kijken aan tegen een werkstraf van 120 uur en een gevangenisstraf van tien maanden met uitstel.
Lees meer >>


Oudere artikels  

De goedkoopste autoverzekering?

Op deze website vergelijk je autoverzekeringen. Om de tarieven te vergelijken moet je eerst de autoverzekering berekenen.

Autoverzekering simulatie