Kilometerverzekering: wat als u het aantal kilometers foutief inschat?

16 september 2015

Doet u minder dan 15 000 kilometers per jaar, dan bent u doorgaans beter af met een kilometerverzekering. Maar wat als u het aantal kilometers niet goed heeft ingeschat?

Bij Corona Direct mag u een inschatting maken van het aantal kilometers die u gaat afleggen, waarna een premie berekend wordt. Als na een jaar blijkt dat u minder kilometers heeft afgelegd, dan heeft u recht op een terugstorting. Deed u meer kilometers, dan moet u bijbetalen. De nieuwe premie wordt trouwens ook berekend op basis van het aantal kilometers van het voorbije jaar. 

U brengt best uw verzekeraar snel op de hoogte als u het vooropgestelde aantal kilometers gaat overschrijden. In principe blijft u gedekt, zelfs als de grens is overschreden. Bij een eventueel schadegeval zal dan de premie herberekend worden zodat u nog een deel moet bijbetalen. Bij het verlengen van de verzekering moet u dan waarschijnlijk wel overschakelen naar een klassieke en dus duurdere verzekering.

De verzekeraar kan echter ook reeds uitgekeerde vergoedingen terugvorderen als blijkt dat u gelogen hebt over het aantal kilometers. Wanneer er echt sprake is van fraude valt ook een strafrechtelijke vervolging niet uit te sluiten.


Gerelateerde artikelen

De kilometerverzekering van Corona Direct

03 juni 2015

Wanneer u als automobilist minder dan 15 000 kilometers per jaar aflegt, dan is een klassieke autoverzekering te duur. U kiest dan beter voor een kilometerverzekering zoals deze van Corona Direct.
Lees meer >>


De kilometerverzekering van Actel Direct

26 september 2014

Actel Direct mag dan misschien voor velen een wat minder bekende verzekeraar zijn, toch heeft deze verzekeraar heel wat interessante producten in haar aanbod opgenomen.
Lees meer >>


Kilometerverzekering simulatie

09 september 2014

Net als bij een gewone autoverzekering is het ook bij een kilometerverzekering vaak noodzakelijk om deze even te simuleren alvorens deze daadwerkelijk aan te vragen.
Lees meer >>


Overweeg een kilometerverzekering

23 juli 2014

Legt u niet zoveel kilometers af per jaar? Overweeg dan een kilometerverzekering en bespaar fors op uw verzekering auto.
Lees meer >>


De goedkoopste autoverzekering?

Op deze website vergelijk je autoverzekeringen. Om de tarieven te vergelijken moet je eerst de autoverzekering berekenen.

Autoverzekering simulatie