Lagere tarieven voor nieuwe klanten autoverzekeringen

18 januari 2016

Heel wat verzekeraars verhogen in 2016 de tarieven voor diverse schadeverzekeringen, zoals bijvoorbeeld de BA auto. Alleen voor nieuwe klanten worden er nog forse kortingen toegekend. Het kan daarom interessant zijn om van verzekeraar te veranderen.

De verzekeraars trekken dit jaar hun tarieven op met gemiddeld 1 tot 3 procent. Per jaar komt er zo pakweg 10 euro bij de premie van een doorsnee autoverzekering. De Tijd rapporteerde onlangs dat P&V zijn tarieven optrekt met 3%, KBC met 2% en AG Insurance houdt het op 1,5%.

De stuntprijzen voor nieuwe klanten zijn een opvallende reden voor de stijging van de tarieven. En zo draaien bestaande klanten dus op voor de forse kortingen die aan nieuwe klanten worden gegeven. Zeker rond de huidige periode van het autosalon zijn er opvallende promoties, zoals bijvoorbeeld extra korting of een maand gratis verzekerd. Nadat de klant gewonnen is worden de tarieven elk jaar lichtjes verhoogd. Eens dat de klant getekend heeft blijft deze doorgaans bij dezelfde verzekeraar. Maar na enkele jaren financieren deze brave slapende klanten dus de kortingen die aan nieuwe klanten worden gegeven.

Blijf vergelijken!

Om steeds zeker te zijn van een goedkope autoverzekering is het daarom nodig om te blijven vergelijken. Op onze website kan u een autoverzekering simulatie uitvoeren.


Gerelateerde artikelen

Universele app Crashform voor aangifte ongeval

19 januari 2017

Assuralia lanceert later dit jaar een universe app waarmee je de aangifte van een ongeval kan doen. De app is heel wat handiger dan de traditionele papieren aanrijdingsformulieren die je tot nog toe moet invullen.
Lees meer >>


Premieverhogingen in 2017?

16 januari 2017

Heel wat verzekeringsmaatschappijen plannen in 2017 opnieuw een stijging van de tarieven voor hun schadeverzekeringen. De kans is dus groot dat ook uw autoverzekering een beetje duurder zal worden.
Lees meer >>


Meer dan 30 000 Belgen vinden geen autoverzekering

04 februari 2016

Het Tariferingsbureau BA Auto liet recent weten dat een recordaantal Belgen geen autoverzekering kon vinden bij de reguliere verzekeraars. Deze mensen kunnen aankloppen bij het Tariferingsbureau BA Auto.
Lees meer >>


Goedkopere autoverzekering door veilige wagens

14 september 2015

Sommige verzekeraars kennen kortingen toe aan automobilisten die gebruik maken van veiligheidssystemen.
Lees meer >>


Verzekeraar moet snel reageren op aangifte schade

08 september 2015

Een verzekeraar is wettelijk verplicht om binnen de 3 maanden te reageren op elke aangifte van een schadegeval.
Lees meer >>


Op zoek naar een goedkope autoverzekering?

27 mei 2015

Een goedkope autoverzekering vinden is iets wat onmogelijk lijkt. Maar online kan u tegenwoordig snel en makkelijk vergelijken.
Lees meer >>


Besparen op autoverzekeringen

21 mei 2015

Wilt u besparen op uw jaarlijkse premie aan de autoverzekering? Dan moet u de tarieven van de verschillende maatschappijen vergelijken.
Lees meer >>


Vergelijken en de goedkoopste autoverzekering afsluiten

12 mei 2015

Het is een goede zaak om eerst goed te vergelijken alvorens een autoverzekering af te sluiten.
Lees meer >>


Prijs autoverzekering berekenen

28 april 2015

Wanneer u van plan bent om een verzekering voor uw auto af te sluiten, dan is het uiteraard eerst interessant om te kijken wat die autoverzekering u gaat kosten.
Lees meer >>


De beste autoverzekering tarieven

07 april 2015

In België is het niet zo moeilijk om een autoverzekering af te sluiten. Het is namelijk mogelijk om alles online te regelen.
Lees meer >>


Welke autoverzekering is de goedkoopste?

31 maart 2015

Wanneer u een auto hebt aangekocht, hetzij een nieuwe wagen of een tweedehands, dan is het ook nodig om dit voertuig te verzekeren.
Lees meer >>


Premieberekening autoverzekering

18 maart 2015

Bij de zoektocht naar een passende autoverzekering zijn er een paar zaken belangrijk. De geschikte prijs vinden is hierbij ook zeer belangrijk.
Lees meer >>


Premie voor uw autoverzekering berekenen

17 februari 2015

Alvorens u een autoverzekering gaat afsluiten is het natuurlijk handig om eens te kijken hoeveel alles u gaat kosten.
Lees meer >>


De voordeligste autoverzekering

04 februari 2015

Een voordelige autoverzekering bestaat helaas niet. Een wagen verzekeren is nu eenmaal een dure aangelegenheid.
Lees meer >>


De autoverzekering zwarte lijst

17 juni 2014

Een autoverzekering zwarte lijst is een zeer moeilijk geval. De wetgeving in België is wat dat betreft zeer dubbelzinnig opgevat.
Lees meer >>


Autoverzekering berekenen dankzij een simulator

01 juni 2014

Het is niet zo onwaarschijnlijk dat u er voor zult willen kiezen om uw autoverzekering te berekenen alvorens deze daadwerkelijk aan te vragen.
Lees meer >>


Een autoverzekering zonder rijbewijs?

02 mei 2014

Aan een verzekering zitten doorgaans verschillende voorwaarden verbonden en dat is bij een autoverzekering niet anders.
Lees meer >>


De goedkoopste verzekering voor een auto

28 maart 2014

Wanneer u op zoek gaat naar een autoverzekering zult u merken dat er heel veel verzekeringen op de markt terug te vinden zijn.
Lees meer >>


Een oldtimer verzekeren?

18 maart 2014

Steeds meer mensen kiezen er voor om een oldtimer aan te kopen. In tegenstelling tot wat u misschien in eerste instantie zou verwachten wordt een oldtimer op een andere manier verzekerd dan een gewone auto.
Lees meer >>


Wat is de beste autoverzekering?

11 februari 2014

We moeten ons eigenlijk de vraag stellen of er wel zoiets bestaat als een beste autoverzekering. De beste autoverzekering is immers geheel subjectief en zal dus afhankelijk zijn van de verzekeringnemer in kwestie.
Lees meer >>


Verzekering van uw auto laten simuleren

17 december 2013

Welke gegevens heeft u nodig om een simulatie te kunnen maken?
Lees meer >>


Kostprijs autoverzekering

12 december 2013

De kostprijs verzekering auto is voor veel mensen erg belangrijk. De verzekering voor hun auto is dan wel wettelijk verplicht en dus noodzakelijk, toch staat lang niet iedereen te springen om er veel geld aan uit te geven.
Lees meer >>


Goedkope autoverzekering vinden

04 december 2013

Een goedkope autoverzekering is makkelijk online te vinden...
Lees meer >>


Autoverzekering vergelijking

30 november 2013

Een autoverzekering vergelijken is op zich niet zo moeilijk. Het is bij een vergelijking van een auto verzekering alleen wel van het grootste belang dat u met alle verschillende factoren voldoende rekening houdt.
Lees meer >>


De goedkoopste autoverzekering?

Op deze website vergelijk je autoverzekeringen. Om de tarieven te vergelijken moet je eerst de autoverzekering berekenen.

Autoverzekering simulatie