Pechverhelping of pechbijstand

Een verzekering voor pechbijstand is zeker geen overbodige luxe. Bij een platte band of een lege accu word je binnen het uur terplekke geholpen. Een erg handige verzekering, zeker wanneer je vaak op de baan bent of soms naar het buitenland op reis gaat met de auto.

Ook bij ongevallen kan er voor een sleepdienst gezorgd worden die je auto naar de garage van jouw keuze brengt.

Veel mensen wachten met het nemen van een pechbijstand verzekering tot ze eens in de problemen hebben gezeten. Dat kan bijvoorbeeld een platte accu zijn bij een daguitstap naar een pretpark op meer dan 100 kilometer van je woonplaats. Of een ongeval op terugweg van een dagje uitwaaien aan de Belgische kust. In het slechtste geval gaat het over een panne in het buitenland, want dan moet je vaak hemel en aarde bewegen om deftig geholpen te worden. Gelukkig bestaan er verzekeringen die al deze risico's dekken en in geval van problemen snel voor een oplossing zorgen. Zo vertrek je met een gerust hart op reis.

Pechverhelping vergelijken

Een vergelijking van de verschillende pechbijstand verzekeringen leert ons dat de prijzen beginnen vanaf 50 euro per jaar. Afhankelijk van welke risico's je allemaal wenst te verzekeren kan de prijs oplopen tot meer dan 250 euro per jaar. 

Aanbieder Pechverhelping Belgiƫ Pechverhelping Europa Meer info
europ assistance Europ Assistance Drive Accross vanaf 105 euro per jaar Europ Assistance Drive Accross vanaf 155 euro per jaar (enkel buurlanden) Lees meer...
touring vanaf 60 euro per jaar vanaf 174 euro (tot 40 Europese landen) Lees meer...

Corona Direct heeft de eenvoudigste prijsformules: 60 euro of 90 euro per jaar, afhankelijk van de leeftijd van het voertuig. Wel wordt er alleen maar pechverhelping binnen België en Luxemburg voorzien en is er geen tussenkomst bij ongevallen. Handig is wel dat een vervangwagen of een sleepdienst inbegrepen zijn.

Bij Touring beginnen de formules vanaf 60 euro per jaar, maar voor een vervangwagen of sleepdienst moet je telkens 2 euro extra per maand betalen. Wil je ook gebruik kunnen maken van bijstand bij een ongeval dan betaal je heel wat extra. Touring heeft ook formules die binnen Europa gelden vanaf 174 euro per jaar.

De pechbijstand van Europ Assistance kost iets meer en begint vanaf 105 euro per jaar, maar voor het basisbedrag komen ze ook tussen bij ongevallen en is de sleepdienst inbegrepen.

De goedkoopste autoverzekering?

Op deze website vergelijk je autoverzekeringen. Om de tarieven te vergelijken moet je eerst de autoverzekering berekenen.

Autoverzekering simulatie